Składniki:
- 1 kg sera z wiaderka
- 300 g gorzkiej czekolady (u mnie 81%)
- 3 łyżki kakao
- 100g masła
- 100g śmietany 12%
- 100g śmietany 30%
- 6 jajek
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 niepełna szklanka cukru
Przygotowanie:
- W rondelku rozpuszczam czekoladę z masłem i czekam aż ostygnie.
- Jajka ubijam z cukrem na puch, dodaję ser i kakao; ciągle ubijając dodaję mąkę, rozpuszczoną czekoladę i śmietanę.
- Masę wylewam do formy wyłożonej folią aluminiową
- Formę z masą serową wkładam do większej formy wypełnionej 1/3 wodą
- Piekę godzinę w temperaturze 165 stopni. Studzę przy otwartych drzwiczkach.
Nie ma lepszego przepisu jak ten.Ten sernik jest najlepszym czekoladowym sernikiem na świecie
OdpowiedzUsuń