Składniki na 2 porcje:
- 120 g makaronu typu muszelki lub świderki
- 1 duża pierś z kurczaka
- 6 dużych suszonych pomidorów
- ok 15 czarnych oliwek
- 1 mała cebulka
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki mąki
- 250 ml kremówki
- 100 ml mleka
- 2 łyżki mąki
- parmezan
- Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu i odcedzam.
- Pomidory zalewam ciepłą wodą i odstawiam na około 15 min aż zmiękną.
- Cebulę kroję w drobną kostkę, kurczaka w paski i podsmażam na oleju. Następnie dodaję pokrojone w paski pomidory, przekrojone na pół oliwki i przyprawy.
- Mąkę, śmietanę i mleko mieszam dokładnie mieszam aby nie było grudek i wylewam do kurczaka. Na koniec dodaję makaron i wszystko mieszam
- Posypuję parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz