Składniki na 12 babeczek:
- 150 g mascarpone
- 3 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1/2 szklanki oleju
- 340 g mąki
- 60 ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka owoców np. jeżyn, truskawek, malin, porzeczek ( u mnie mix porzeczek i truskawek)
- Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.
- Jajka ubijam z cukrem.
- Do masy jajecznej dodaję pozostałe składniki oprócz porzeczek i dokładnie mieszam ( można użyć miksera)
- Na koniec do masy dodaję owoce i wszystko mieszam raz jeszcze.
- Przekładam do foremek na babeczki do wysokości 3/4 i piekę do suchego patyczka w nagrzanym do 170 stopni piekarniku około 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz