wtorek, 30 lipca 2019

Szybkie babeczki z owocami i serem

Składniki na 12 babeczek:
  • 150 g mascarpone
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 340 g mąki
  • 60 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka owoców np. jeżyn, truskawek, malin, porzeczek ( u mnie mix porzeczek i truskawek)
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.
  2. Jajka ubijam z cukrem. 
  3. Do masy jajecznej dodaję pozostałe składniki oprócz porzeczek i dokładnie mieszam ( można użyć miksera)
  4. Na koniec do masy dodaję owoce i wszystko mieszam raz jeszcze.
  5. Przekładam do foremek na babeczki do wysokości 3/4 i piekę do suchego patyczka w nagrzanym do 170 stopni piekarniku około 25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz