Składniki na średnią blaszkę 23x23cm:
na sernik:
- 1 jajko
- 500 g sera
- 1 budyń waniliowy
- 2 łyżki cukru
na ciasto marchewkowe:
- 2 jaja
- 2 duże marchewki starte na dużych oczkach
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka kakao
- 1/2 opakowania cukru waniliowego
- szczypta soli
- Wszystkie składniki na sernik miksuję
- Na ciasto marchewkowe: Jaja miksuję z cukrem; stopniowo dodaję mąkę z sodą, proszkiem i solą, następnie kakao, cynamon oraz cukier i marchewkę
- Na wysmarowaną tłuszczem blachę naprzemiennie wkładam ciasto marchewkowe i sernik ( nie mieszam obu mas razem) tworząc ciapki białe i brązowe.
- Piekę około godziny do suchego patyka w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz