Składniki na 2 średnie porcje:
- 1 szklanka risotto
- 100 g wędzonego łososia
- 750 ml bulionu
- 1 średnia cebula
- 10 kawałków pomidorów suszonych w oleju
- garść posiekanego szczypiorku
- kilka łyżek startego parmezanu
- 2 łyżki oliwy z oliwek lub masła
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oliwie z oliwek (można użyć oliwy ze słoiczka, w którym były suszone pomidory), dodaję suchy ryż i mieszam. Stopniowo dodaję bulion. Kiedy ryż wchłonie bulion dodaję dodaję kolejną porcję. Ryż gotuję tak długo dopóki nie będzie miękki.
- Do ryżu dodaję pokrojonego na kawałki łososia, suszone pomidory szczypiorek oraz starty parmezan.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz