Pyszna, pięknie wyglądająca pieczeń, którą można szybko zrobić. Smakuje doskonale z pieczonymi ziemniakami lub na zimno.
masa mięsna:
- 800 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 1 bułka kajzerka
- 2 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżeczki majeranku
- 1 łyżeczka soli
- pieprz
dodatkowo:
- 5 ugotowanych jajek na twardo
Przygotowanie:
- Czosnek przeciskam przez praskę, cebulę kroję w drobną kostkę, bułkę namaczam w wodzie i odciskam; dodaję mięso, jajka, przyprawy i wszystko dokładnie mieszam.
- Formę wykładam papierem do pieczenia. Wykładam połowę masy mięsnej, a następnie na środko wzdłuż układam w całości jajka. Przykrywam resztą mięsa.
- Piekę 50 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz