Ekspresowe i wilgotne babeczki bananowo - czekoladowe - znakomite na piknik lub na podwieczorek.
- 1 3/4 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 szklanki oleju
- 2 jajka
- 2 średnie banany
- 60 g czekolady mlecznej pokruszonej na kawałki
- Do jednej miski wkładam mąkę, proszek, sodę, oraz cukier i mieszam.
- Do drugiej miski wkładam olej, jogurt oraz jajka; wszystko dokładnie mieszam i dodaję do suchych składników.
- Na koniec do masy wrzucam rozduszone widelcem banany i kawałki czekolady i wszystko dokładnie mieszam.
- Przelewam do formy na muffinki wyłożonej papilotkami ( można też użyć silikonowych foremek) do 2/ 3 wysokości gdyż babeczki urosną.
- Piekę około 18 - 20 minut w temperaturze 170 stopni do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz