Smaczne i kruche zapiekanki, które robi się błyskawicznie i smakują o niebo lepiej niż te gotowe kupione w sklepie.
Składniki na 2 zapiekanki:
- 1 większa bagietka
- około 8 średnich pieczarek
- 1 mała cebulka (opcjonalnie)
- ser żółty
- keczup
- szczypiorek
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Bagietkę kroję w poprzek, pieczarki kroję w paski, cebulkę drobno siekam ( pieczarki i cebulkę można delikatnie podsmażyć na patelni - osobiście tego nie robię).
- Bagietkę ( skórkę ) polewam wodą aby była chrupiąca, wnętrze bagietki polewam oliwą z oliwek, nakładam pieczarki cebulkę oraz starty ser.
- Piekę w piekarniku w temperaturze 170 stopni około 7 minut aż ser się roztopi.
- Polewam keczupem i posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz