Smaczne i szybkie do zrobienia danie. Dzięki dużej ilości mięsa jest także dosyć sycące. Do potrawy nada się także kalafior ugotowany dzień wcześniej na obiad.
Składniki:
- 1 mały kalafior
- 1 kiełbasa podsuszana
- 5-6 plastrów szynki (u mnie konserwowa)
- 3 łyżki startego parmezanu
- 50 ml śmietany kremówki
- garść szczypiorku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Kalafior dzielę na mniejsze kwiatki i gotuję aż będzie miękki (ale nie do tego stopnia, że będzie papkowaty!)
- Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam pokrojoną na kawałki kiełbasę oraz szynkę, dodaję kremówkę, parmezan, przyprawy oraz posiekany szczypiorek. i wszystko mieszam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz