środa, 26 grudnia 2018

Ciasto mandarynkowe


Składniki:
  • 1/2 opakowania galaretki wiśniowej
  • 1 puszka mandarynek
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 500 ml kremówki
  • 250 g mascarpone
  • 4 łyżeczki żelatyny
Przygotowanie:
  1. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody.
  2. 250 ml kremówki ubijam i mieszam z 125 g mascarpone, dodaję połowę żelatyny, mieszam i wykładam na blachę.
  3. Galaretkę pomarańczową rozpuszczam w 1 i 1/2 szklanki wody; kiedy zacznie tęgnąć wylewam na białą warstwę 
  4. 250 ml kremówki ubijam i mieszam ze zblendowanymi mandarynkami i 125 g mascarpone
  5. Galaretkę rozpuszczam w szklance wody i wylewam na warstwę mandarynkową

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz