piątek, 3 lipca 2020

Zapiekane naleśniki z farszem pieczarkowo - cukiniowym


Zapiekane naleśniki z farszem pieczarkowo - cukiniowym to smaczny pomysł na obiad lub kolację. Naleśniki można zrobić dzień wcześniej aby zaoszczędzić czas. Zrobienie farszu zajmuje dosłownie chwilę i mamy posiłek gotowy.

Składniki na 6 sztuk:
na ciasto naleśnikowe:
na farsz:
  • 500 g pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 1 średnia cukinia
  • 4 łyżki śmietany crème fraîche
  • sól 
  • pieprz
  • oliwa z oliwek GALLO CLASSICO
dodatkowo:
  • około 200 g startego żółtego sera
Przygotowanie: 
  1. Ciasto naleśnikowe: mąkę, mleko, wodę i jajko mieszam ze sobą na jednolitą masę ( można użyć miksera) 
  2. Na patelnię z odrobiną rozgrzanej oliwy z oliwek wylewam cienką warstwę ciasta i smażę z obu stron.
  3. Pieczarki kroję w paski, cebulę w drobną kostkę, cukinię w kostkę. Wszystko podsmażam na patelni na rozgrzanej oliwie. Dodaję sól i pieprz oraz śmietanę wszystko mieszam. Nakładam farsz na środek naleśnika i zwijam go a następnie przekładam do naczynia żaroodpornego i posypuję serem żółtym. 
  4. Piekę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15 minut aż ser się roztopi.
#GalloxDurszlak #Gallo #oliwaGallo
Dodaj smaku z Gallo!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz