wtorek, 7 lipca 2020

Sernik bananowy



Prosty do zrobienia sernik, który nie opada. Jest dosyć ciężki i sycący ale także bardzo smaczny. Z pewnością zasmakuje on wszystkim miłośnikom bananów,  gdyż smak ten jest w nim mocno wyczuwalny . 

Składniki na formę o średnicy 19 cm:
na sernik:
  • 500 g sera mielonego
  • 150  jogurtu naturalnego 
  • 3 jajka
  • 1 średni banan ( u mnie po obraniu miał 160 g)
  • 1 budyń bananowy lub śmietankowy
  • 4-5 łyżeczek cukru
dodatkowo:
  • biszkopty na spód
Przygotowanie: 
  1. Formę wykładam biszkoptami.
  2. Wszystkie składniki wkładam do miski i dokładnie miksuję na jednolitą masę ( jeśli ktoś woli to można pokroić banana na mniejsze kawałki i wmieszać do masy wtedy w serniku znajdą się kawałki banana) a następnie przelewam do formy. 
  3. Piekę 60-70 minut w temperaturze 160 stopni. Studzę przy otwartych drzwiach piekarnika. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz