środa, 8 marca 2017

Sernik Pascha


Składniki:
  • 1 litr mleka
  • pół laski wanilii
  • 250 ml śmietany 18%
  • 3 jajka
  • 125 g miękkiego masła
  • niecała 1/3 szklanki cukru pudru
Przygotowanie:

1) Mleko zagotować z wanilią. Do wrzącego mleka dodać roztrzepane jajka ze śmietaną. Gotować na małym ogniu mieszając aż będzie ser i serwatka, wyjąć wanilię








2) Cedzak wyłożyć gazą i wycisnąć na nim ser; ja kładłam garnek aby został jedynie ser



3) Ser zmieszać z masłem i cukrem pudrem na gęsty krem; można to zrobić mikserem; dodać bakalie. Jeśli ser jest zbyt sypki dodajemy 2 łyżki śmietany kremówki




4) Masę wyłożyć na folię którą umieszczamy na sitku; wkładamy do lodówki na kilka godzin



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz