środa, 18 stycznia 2017

Sernik leniwca


Składniki:
masa serowa:
  • 5 kg sera
  • 20 dag masy kajmakowej
  • 3 jajka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • 5 dag masła
spód:
  • 1 opakowanie herbatników
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki miękkiego masła
Przygotowanie:
  1.  Przygotowuję spód: kruszę herbatniki i mieszam z kakao i masłem; wykładam na blachę wyłożoną folią
  2. Jajka ucieram z cukrem, dodaję masło i mieszam
  3. Do sera dodaję budyń i jajka; mieszam mikserem do połączenia składników
  4. Dzielę masę na pół; do jednej z nich dodaję masę kajmakową
  5. Na spód wykładam masę kajmakową a następnie pozostałą masę
  6. Piekę godzinę w temperaturze 170 stopni przez godzinę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz