niedziela, 16 kwietnia 2017

Sernik z kokosem i migdałami



Składniki:
masa serowa:
  • 1 kg sera półtłustego
  • 2 jajka
  • 1 kostka masła (250 g)
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 1 szklanka cukru pudru 
  • 2 łyżki olejku waniliowego
  • ok 7 dag wiórków kokosowych
  • 2 łyżki migdałów
ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • 0,5 kostka margaryny
  • 1,5 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki na masę serową wkładamy do garnka i miksujemy
  2. Z mąki, proszku do pieczenia, żółtek, margaryny oraz cukru pudru ugniatamy ciasto i robimy z niego spód.
  3. Masę serową kładziemy na ciasto i pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz