niedziela, 25 czerwca 2017

Sernik kakaowy z Kinder Bueno





Składniki:
  • biszkopty
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 200 dag serka Filadelfia
  • 4 łyżki cukru ( można dać więcej jeśli nie jest zbyt słodkie)
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 opakowanie Kinder Bueno
  • pół szklanki zimnej, gorzkiej herbaty
Przygotowanie:
  1. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody
  2. Biszkopty kładę na spód i skrapiam gorzką czekoladą aby były miękkie 
  3. Kremówkę ubijam, dodaję serek, cukier, kakao i rozpuszczoną chłodną żelatynę; wszystko mieszam łyżką albo miksuję ok 10 sekund; na koniec dodaję pokruszone Kinder Bueno i wylewam na biszkopty. Wkładam do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz