czwartek, 14 lutego 2019

Biszkopt piernikowy


Składniki
  • 6 jajek
  • 1 niepełna szklanka cukru
  • 1 niepełna szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżka przyprawy do pierników
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
  1. Białka ubijam na sztywno; następnie dodaję stopniowo cukier.
  2. Dodaję żółtka i pozostałe składniki; mieszam wszystko łyżką ( nie miksuję).
  3. Wykładam na blachę, której spód pokryty jest papierem.
  4. Piekę ok 45 min w temperaturze 170 stopni.
  5. Wyciągam z piekarnika i z wysokości kolan rzucam na podłogę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz