sobota, 15 września 2018

Śmietankowiec z galaretką agrestową


Składniki:
  • 2 galaretki agrestowe
  • ok 3 łyżeczek żelatyny
  • 600 ml śmietany kremówki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • winogrono zielone
Przygotowanie:
  1. 2 galaretki rozpuszczam w dwóch szklankach wody ( 1 szklanka na jedną galaretkę)
  2. Kremówkę ubijam na sztywno; dodaję jogurt, rozpuszczoną i ochłodzoną żelatynę, oraz cukier
  3. Wykładam na blachę białą warstwę i wkładam do zamrażalnika; następnie parę łyżeczek galaretki; kiedy zastygnie wylewam dalej połowę szklanki; kiedy galaretka zastygnie wylewam dalej białą warstwę i postępuję jak w poprzednich warstwach; na ostatnią białą warstwę wykładam winogrona i przykrywam resztą galaretki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz