piątek, 21 września 2018

Ciasto jabłkowe z bakaliami


Składniki na małą foremkę:
  • 2 jajka
  • 2 duże jabłka starte na dużych oczkach
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanki mąki
  • ok 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
  • orzechy włoskie posiekane ok 5 dag
  • rodzynki ok 3 łyżek
  • żurawina ok 3 łyżek
  • pokrojone suszone śliwki ok 3 łyżek
Przygotowanie: 
  1. Mieszam wszystkie produkty razem i wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
  2. Piekę około 45 min w temperaturze 175 stopni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz