piątek, 1 lipca 2022

Kotlety mielone z boczkiem

Te kotlety skradły moje serce. Proste do zrobienia i niezwykle aromatyczne dzięki dodaniu boczku, który jest w nich wyraznie wyczuwalny. 

Składniki na 9 sztuk:
  • 400 g mięsa mielonego 
  • 125 g boczku wędzonego 
  • 1 jajko
  • 1 kajzerka
  • majeranek 
  • sól 
  • pieprz
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia 
Przygotowanie:
  1. Boczek podsmażam na patelni.
  2. Kajzerkę namaczam w wodzie i odciskam, dodaję mięso, podsmażony boczek, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszam. 
  3. Formuję kotlety, które obtaczam w bułce tartej. 
  4. Smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz