sobota, 3 września 2016

Ciasto marchewkowe z kakao



Składniki na blachę o wymiarach 23x23cm:
  • 4 jaja
  • 4 duże marchewki starte na dużych oczkach
  • szklanka oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki kakao
  • orzechy
  • szczypta soli
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
Przygotowanie:

  1. Jajka miksuje z cukrem. Stopniowo dodaję mąkę z proszkiem i sodą oraz szczyptę soli. Następnie kakao,cynamon oraz cukier waniliowy oraz orzechy, Na koniec wrzucam marchewkę. 
  2.  Ciasto wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz