poniedziałek, 19 września 2016

Szakszuka



  • Składniki:
  • 2 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 cebuli pokrojonej w kostkę
  • przyprawy: sól i świeżo zmielony pieprz, szczypta suszonego oregano, szczypta chili
  • 4 jajka

Przygotowanie:
  • Przygotować pomidory: sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, wykroić szypułki, miąższ pokroić w kosteczkę.
  • Pomidory włożyć (razem z całym sokiem) na patelnię, dodać czosnek i cebulę, doprawić solą, pieprzem, oregano i chili, smażyć przez około 4 minuty.
  • Do podsmażonych pomidorów wbić jajka, doprawić solą. Przykryć pokrywą i gotować przez około 3 minuty lub do czasu aż białka jajek będą ścięte.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz