środa, 23 października 2019

Kotleciki ziemniaczane ze szczypiorkiem

Zostało mi trochę ziemniaków z obiadu. Dodałam posiekany szczypiorek i przyprawy. Wszystko wymieszałam i wyszły smaczne i szybkie kotleciki ziemniaczane. 

Można je podawać jako dodatek do potraw lub zjeść same np. z sosem czosnkowym lub serowym.

Składniki na 11 kotlecików:
  • 300 g ugotowanych ziemniaków 
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej 
  • 1/2 łyżeczki czosnku 
  • garść świeżego szczypiorku 
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Ugotowane ziemniaki ścieram na tarce o dużych oczkach, wbijam jajko, dodaję bułkę tartą, przyprawy i drobno posiekany szczypiorek; wszystko dokładnie mieszam.
  2. Formuję kotleciki i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz