środa, 20 kwietnia 2022

Roladki drobiowe z serem i pieczarkami


Moje pierwsze roladki do których długo się zapuszczałam. Obawiałam się, że nie wyjdą albo rozpadną się podczas rozbijania. Nie było jednak zle. Aby łatwiej rozbić mięso położyłam folię na nie. Wyszły naprawdę smaczne i kiedy będę mieć więcej czasu na pewno zrobię je jeszcze raz. 

Składniki na 5 sztuk:

  • 500 g pieczarek 
  • 1 średnia cebulka
  • 5 słupków żółtego sera 
  • 5 filetów z piersi kurczaka
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól 
  • pieprz
  • masło do smażenia
Przygotowanie:
  1. Pieczarki i cebulę kroję na mniejsze kawałki i podsmażam na patelni.
  2. Kotlety rozbijam, kładę słupek sera i trochę pieczarek. Zawijam w roladkę i zawiązuję nitką. Obtaczam w jajku i bułce tartej i smażę na rozgrzanym maśle z każdej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz