piątek, 24 stycznia 2020

Warstwowa sałatka z tuńczykiem


Czasu nie mam ostatnio na nic, dlatego staram się przygotowywać potrawy, które nie wymagają duzego nakładu czasu i pracy a do tego są smaczne i sycące. Ta sałatka spełnia te kryteria:)

Składniki:
  • 1 puszka tuńczyka 
  • 1 średnia puszka kukurydzy
  • 1 średnia cebulka
  • 3 duże jajka ugotowane na twardo 
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany
  • 6 łyżek startego żółtego sera 
  • sól
  • pieprz 
  • garść zielonego szczypiorku 

Przygotowanie:
  1. Śmietanę mieszam z majonezem, dodaję sól i pieprz.
  2. Tuńczyka i kukurydzę odcedzam.
  3. Cebulkę i jajka kroję w kostkę.
  4. Sałatkę układam warstwowo: tuńczyk, kukurydza, śmietana z majonezem (1/2), cebula, jajka, śmietana z majonezem (pozostała część), ser żółty, garść szypiorku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz