niedziela, 26 kwietnia 2020

Sałatka z ryżem, kurczakiem i parmezanem


Prosta i szybka sałatka, zwłaszcza jeśli zostanie nam trochę ugotowanego ryżu z obiadu. Jest naprawdę smaczna dzięki temu, że dodany jest do niej parmezan.

Składniki:
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu 
  • 1 pierś z kurczaka 
  • 1 mała puszka kukurydzy 
  • garść zielonego szczypiorku 
  • 4 łyżki startego parmezanu 
  • 2 łyżki majonezu 
  • sól 
  • pieprz 
Przygotowanie:
  1. Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki, posypuję solą i pieprzem i podsmażam na patelni. 
  2. Do podsmażonego kurczaka dodaję ryż, odcedzoną z puszki kukurydzę, posiekany drobno szczypiorek, parmezan oraz majonez i przyprawy do smaku. Wszystko dokładnie mieszam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz