niedziela, 8 listopada 2020

Korzenne muffinki

Proste muffinki o korzennym smaku, wypełnione skórką pomarańczową oraz migdałami. W sam raz na jesienne i zimowe podwieczorki

Składniki na 6 sztuk:
  • 2 jajka
  • 90 g mąki 
  • 80 g cukru
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej do pierników
  • 20 g płatków migdałów 
  • 30 g skórki pomarańczowej 
Przygotowanie:
  1. Do jednej miski wkładam suche składniki: mąkę, proszek, przyprawę korzenną, cukier, migdały oraz skórkę.
  2. Do drugiej miski wkładam jajka oraz oliwę i mieszam. Następie dodaję suche składniki i mieszam.
  3. Przekładam do foremek silikonowych i piekę 20 minut w temperaturze 175 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz