wtorek, 23 kwietnia 2019

Spaghetti carbonara z cukinią

Składniki:
  • makaron do spaghetti
  • 1 średnia cukinia
  • boczek wędzony
  • 1 średnia cebula
  • 2 jajka
  • 200 ml śmietany kremówki ( na śmietanie kwaśnej też smacznie wychodzi)
  • parmezan ( ok 4 startych łyżek)
  • oregano, sól, pieprz
Przygotowanie:
  1. makaron gotuję wg przepisu
  2. cebulę i boczek kroję na kawałki
  3. cukinię kroję w paski i podsmażam na patelni
  4. podsmażam boczek i do wytopionego tłuszczu dodaję cebulę.
  5. żółtka mieszam z połową śmietany i odrobiną parmezanu i dodaję do boczku
  6. wrzucam odcedzony makaron i resztę śmietany; dodaję oregano, sól, pieprz i resztę sera;wszystko mieszam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz