sobota, 11 maja 2019

Makaron z pomidorami, kukurydzą i fetą

Składniki na 2 porcje:
  • ok 200 g makaronu kolorowe świderki 
  • 3 średnie pomidory
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • mała puszka kukurydzy
  • ok 80 g sera feta
  • sól 
  • pieprz
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu.
  2. Cebulę kroję w kostkę.
  3. Pomidory zalewam wrzątkiem i usuwam z nich skórkę, następnie kroję na ćwiartki, usuwam nasiona i kroję w kostkę.
  4. Na rozgrzanym oleju podsmażam cebulę i pomidory, dodaję kukurydzę, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek; wszystko mieszam. 
  5. Na koniec wrzucam ugotowany makaron, oregano, rozmaryn i pokrojoną w kostki fetę. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz