sobota, 4 maja 2019

Pierogi z borowikami i mascarpone

Składniki:

  • ok 150 g borowików suszonych
  • 1 duża cebula
  • ok 150 g mascarpone
  • sól
  • pieprz
  • masło
Przygotowanie:
  1. Grzyby zalewam wodą i odstawiam na 40 minut.
  2. Cebulę kroję w kosteczkę.
  3. Grzyby odciskam z wody i kroję na małe kawałki.
  4. Na patelni rozpuszczam masło i podsmażam cebulę z grzybami; dodaję sól i pieprz do smaku.
  5. Kiedy podsmażone grzyby lekko ostygną mieszam je z mascarpone i nakładam na środek pieroga a następnie zaciskam brzegi.
  6. Gotuję wodę; kiedy zaczyna wrzeć wrzucam pierogi i gotuję przez 2 minuty od momentu wypłynięcia. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz