piątek, 3 maja 2019

Klasyczne muffinki z kawałkami czekolady


Składniki na 10 sztuk:
  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 100 g cukru
  • 150 ml wody gazowanej
  • 100 ml oleju
  • 2 jajka
  • kawałki czekolady
Przygotowanie:
  1. Składniki suche: mąkę, cukier, proszek mieszam ze sobą.
  2. Jajka, wodę i olej mieszam ze sobą i dodaję do suchych składników; wszystko mieszam do połączenia składników; na koniec dodaję kawałki czekolady i raz jeszcze delikatnie mieszam.
  3. Wylewam do silikonowych foremek i piekę około 25 minut ( do suchego patyczka) w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz