piątek, 5 sierpnia 2016

Roladki lasagnowe z cukinią i serem feta


Składniki:

  • 2 cukinie
  • 1 ser feta ( 20dag)
  • 1 mała cebula
  • starty żółty ser
  • 8 płatów makaronowych do lasagne
  • puszka pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • listki bazylii do dekoracji
Przygotowanie:

1) Płaty makaronowe wkładam do wrzątku na 2 minuty aż staną się miękkie. Staram się aby nie nakładały się na siebie gdyż mogą się posklejać.

 2) Na tarce o grubych oczkach ścieram cukinię i cebulę. W drobną kostkę kroję ser. Dodaję przyprawy.
 3) Wszystko mieszam aż powstanie jednolita masa
 4) Na każdy płat makaronu kładę farsz z których robię roladki
 5) Roladki wkładam do naczynia żaroodpornego. Zakrywam pomidorami i posypuję serem żółtym.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz