środa, 24 sierpnia 2016

Spagetti carbonara




Składniki:
  • makaron do spaghetti
  • 200 g boczku wędzonego
  • 1 średnia cebula
  • 2 żółtka
  • 200 ml śmietany kremówki ( na śmietanie kwaśnej też smacznie wychodzi)
  • parmezan ( ok 4 startych łyżek)
  • oregano, sól, pieprz
Przygotowanie:
  1. Makaron gotuję wg przepisu na opakowaniu
  2. Cebulę i boczek kroję na kawałki
  3. Podsmażam boczek i do wytopionego tłuszczu dodaję cebulę.
  4. Zółtka mieszam z połową śmietany i odrobiną parmezanu i dodaję do boczku
  5. Wrzucam odcedzony makaron i resztę śmietany; dodaję oregano, sól, pieprz i resztę sera;wszystko mieszam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz