sobota, 15 czerwca 2019

Ziemniaczane kotlety z pieczarkowym farszem

Składniki na 4 duże kotlety:
  • 4 średnie ugotowane ziemniaki 
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula 
  • koperek
  • sól 
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Ziemniaki duszę widelcem na miazgę, dodaję jajko i mąkę, wszystko mieszam.
  2. Pieczarki kroję w paski, cebulę w kostkę; wszystko podsmażam na rozgrzanym oleju, na końcu dodaję pokrojony drobno koperek.
  3. Na ręce rozduszam trochę ziemniaków, kładę na nie farsz z pieczarek i przykrywam kolejną warstwą ziemniaków - w ten sposób formuję kotlet z farszem w środku.
  4. Smażę z obu stron na rozgrzanym ogniu.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz