poniedziałek, 16 marca 2020

Faszerowane różowe jajka


Dziś faszerowane jajka w pięknym różowym  kolorze. Do faszerowania użyłam szynki szwardzwaldzkiej ale doskonale sprawdzi się każdy inny farsz. 

Składniki:
  • 500 ml barszczu
  • 4 jajka
  • 4 plastry szynki szwardzwaldzkiej
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz 
Przygotowanie:
  1. Jajka gotuję na twardo, obieram, wkładam do barszczu i odstawiam do lodówki najlepiej na całą noc. Po tym czasie jajka będą mieć buraczany kolor.
  2. Jajka kroję na pół, wyciągam żółtka i kroję je na mniejsze kawałki. Dodaję drobno  pokrojoną szynkę oraz majonez i przyprawy do smaku. Wszystko mieszam i faszeruję jajka. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz