niedziela, 25 sierpnia 2019

Cukinia faszerowana kurczakiem i papryką


Składniki:
  • 1 większa cukinia
  • 1 większa pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1/2 szklanki startego sera
  • sól pieprz
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Cukinię myję, przekrawam na pół i wydrążam ze środka miąższ, następnie kroję go w drobno kostkę ( ja pokroiłam jedynie te części miąższu bez pestek )
  2. Kurczaka kroję na mniejsze kawałki i podsmażam na patelni. 
  3. Do miski wkładam podsmażonego kurczaka, pokrojoną cukinię, jajko, bułkę tartą, ser, pokrojoną w kostkę paprykę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszam i przekładam w wydrążone papryki. 
  4. Piekę w nagrzanym do 170 stopni piekarniku 25 minut.
  5. Polewam cukinie sosem czosnkowym lub śmietaną kwaśną i posypuję szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz