czwartek, 1 sierpnia 2019

Faszerowane cukinie

Składniki:
  • 2 cukinie
  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 większy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka oregano
  • 4 plastry sera żółtego
Przygotowanie:
  1. Cukinię myję, kroję w poprzek i wykrawam miąższ z cukinii.
  2. Wykrojony środek cukinii oraz cebulę kroję w drobną kostkę. Dodaję pozostałe składniki i wszystko dokładnie mieszam.
  3. Farsz nakładam w wydrążone cukinie.
  4. Piekę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut. Na 10 minut przez końcem na cukinie nakładam plastry sera. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz