środa, 24 lipca 2019

Ciasto marchewkowo - kokosowe

Składniki na keksówkę o wymiarach 12 x 23 cm:
  • 2 jaja
  • 1 duża marchewka starta na dużych oczkach
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
Przygotowanie:
  1. Jaja miksuję z cukrem na puszystą masę.
  2. Do jajecznej masy stopniowo dodaję mąkę z sodą, proszkiem i solą, cynamon, wiórki, olej oraz marchewkę startą na grubych oczkach. Wszystko dokładnie mieszam łyżką.
  3. Ciasto wylewam do formy pokrytej papierem.
  4. Piekę około 40 minut do suchego patyka w temperaturze 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz